Inspiratie & Informatie

moderne keuken met grijze vloeren
Inspiratie

De prachtige vloertrends van 2022

Als het op vloeren aankomt, is niets zo tijdloos als de natuurlijke schoonheid van hout. Het is er al sinds mensenheugenis en zal nog vele jaren populair blijven. Maar, zoals bij elke trend, zijn er altijd nieuwe manieren om het in uw huis te integreren. Dit jaar zagen we een paar nieuwe trends die in 2022 nog populairder zouden kunnen worden:

Read More »
Informatie

DIY Laminaat leggen

Begin bij het begin, de juiste ondervloer. Na het kiezen en leggen van deze ondervloer kan je aan de slag met het leggen van het laminaat. Na het leggen van de laminaatvloer is de afwerking belangrijk. Kies je bijvoorbeeld voor een plakplint of een holle plint waar je snoeren in weg kan werken.

Lees van tevoren rustig onderstaande tips door en ga goed voorbereid aan de slag met het leggen van je kliklaminaat. Liever je laminaat laten leggen? Neem dan contact met ons op voor een gesprek.

Read More »
Inspiratie

Visgraat en Hongaarse punt inspiratie

Visgraat vloeren en vloeren gelegd in een Hongaarse punt zijn op dit moment erg geliefd, niet alleen in woningen maar ook in kantooromgevingen. De installatiepatronen vertonen duidelijke overeenkomsten, maar verschillen zeker ook van elkaar. Bekijk hier verschillende afbeeldingen ter inspiratie van visgraat en Hongaarse punt patronen.

Read More »
Inspiratie

Open concept inspiratie

Er is één belangrijke reden waarom mensen kiezen voor een volledige open woning. Op die manier kan je namelijk optimaal profiteren van de verfrissende briesjes! Er zijn verschillende manieren om een echt open huis te bouwen. Er wordt bijvoorbeeld vaak gekozen voor een open woonkamer, die direct grenst aan de tuin met het zwembad. We hebben het hier gehad over stoere harmonicadeuren, die ideaal zijn om de woonkamer met de tuin te integreren. Maar dat is niets vergeleken met een volledige open woonkamer. Er zijn zelfs mensen die kiezen voor een open badkamer of een open slaapkamer.

Read More »
Inspiratie

Parketvloer

Een houten vloer bestaande uit korte stroken of blokken hout die een patroon vormen, soms met inleg van ander hout of andere materialen.

Het woord “Parket” is afgeleid van het Oud-Franse parchet (het verkleinwoord van parc), wat letterlijk “een kleine afgesloten ruimte” betekent. Grote diagonale vierkanten bekend als parket de Versailles werden in 1684 geïntroduceerd als parket de menuiserie (“houtwerkparket”)

Tegenwoordig verwijzen de meeste mensen parketvloeren vaak naar visgraat, wat waarschijnlijk het meest populaire en klassieke parketpatroon is. Het wordt wijd verspreid als een traditionele en eigentijdse houten vloer.

Read More »
Informatie

Laminaat en vloerbedekking

Kun je een laminaat op een vloerbedekking leggen? Je denkt misschien dat vloerbedekking een goede ondervloer voor laminaat is. Toch raden wij het af om laminaat over vloerbedekking te leggen. Het scheelt je misschien veel werk en geld, maar toch is het niet verstandig. Om je nieuwe laminaat zo lang mogelijk mooi te houden, kun

Read More »
Inspiratie

Hongaarse Punt

Net als  de visgraatparket is de Hongaarse punt een van de meest populaire en gewaardeerde parketpatronen. In de afgelopen jaren begint het Hongaarse punt-parketpatroon weer aan populariteit te winnen en wordt het een trend in de parketvloerindustrie.

Read More »
Winkelwagen