Hongaarse Punt

Hongaarse Punt

Net als  de visgraatparket is de Hongaarse punt een van de meest populaire en gewaardeerde parketpatronen. In de afgelopen jaren begint het Hongaarse punt-parketpatroon weer aan populariteit te winnen en wordt het een trend in de parketvloerindustrie.

Hongaarse punt

Net als  de visgraatparket is de Hongaarse punt een van de meest populaire en gewaardeerde parketpatronen. In de afgelopen jaren begint het Hongaarse punt-parketpatroon weer aan populariteit te winnen en wordt het een trend in de parketvloerindustrie. Vanwege de elegante uitstraling en het aantal opties met betrekking tot maten, kwaliteiten en afwerkingen, is Hongaarse punt-parketvloer een gewenste parketpatroonvloer voor veel huishoudens.

Geschiedenis

Het Hongaarse puntpatroon is ook bekend als point de Hongrie (of Hongaarse visgraat), naar een soort borduursteek (bekend als Flame Stitch) die in de 16e eeuw in de mode kwam. De Vlamsteek een ontwerp, in plaats van een soort stof. Een theorie die historici hebben over de oorsprong van de vlamsteek is dat deze voortkwam uit het huwelijk van twee borduursteken die populair waren in de 13e en 14e eeuw: de gobelin (of steensteek) en de Hongaarse (of zigzagsteek). De resulterende combinatie was een favoriet van prinses Elizabeth van Hongarije, die zo vaak naar Perugia, Italië reisde dat sommigen geloven dat dit de reden is waarom de vlamsteek zo populair werd in Italië. Hetzelfde geldt voor de naam van het patroon, hoewel het inderdaad populairder was in Italië, is het Hongaars genoemd naar prinses Elizabeth van Hongarije.

De wachtkamer van de koningin in Versailles
Een van de eerste verwijzingen naar de Chevron-parketvloer is van de Zweedse architect Nicodermus Tessin, in zijn beschrijving van het paleis van Versailles in de jaren 1690. Hij schreef dat er in Versailles maar één kamer was waar het parket in vierkanten werd gelegd. De algemene overtuiging is dat hij zou kunnen verwijzen naar de Koningins wachtkamer, de enige kamer met Hongaarse punt parketvloeren in plaats van het nu beroemde parket van Versailles.

Hongaarse punt patronen

De belangrijkste identificatie van een Hongaarse punt-parket is of het een zigzagpatroon gebruikt dat tot een scherpe punt komt. Zoek naar een ‘V’ in de planken die u zal vertellen of de vloer een Hongaarse punt-ontwerp gebruikt of niet. De planken op Hongaarse puntvloeren worden onder hoeken gesneden om perfect in elkaar te passen, waardoor die ‘V’-vorm ontstaat. De beste manier om een Hongaarse punt-parketvloer duidelijk te onderscheiden, is om je de Hongaarse punt voor te stellen die je op sommige snelwegen ziet. Deze V’s geven je een gids over waar je op moet letten als het gaat om het scheiden van een visgraat. Hongaarse punt-vloeren zijn geweldig om een ​​kamer groter te laten lijken. Het ontwerp creëert een geweldige dimensie aan uw vloer, geholpen door de stroom van het richtingspatroon. Hierdoor kunnen kleine of smalle kamers langer en ruimer aanvoelen door de illusie van meer vloeroppervlak te creëren.

Meer inspiratie

moderne keuken met grijze vloeren
De prachtige vloertrends van 2022

Als het op vloeren aankomt, is niets zo tijdloos als de natuurlijke schoonheid van hout. Het is er al sinds mensenheugenis en zal nog vele jaren populair blijven. Maar, zoals bij elke trend, zijn er altijd nieuwe manieren om het in uw huis te integreren. Dit jaar zagen we een paar nieuwe trends die in 2022 nog populairder zouden kunnen worden:

DIY Laminaat leggen

Begin bij het begin, de juiste ondervloer. Na het kiezen en leggen van deze ondervloer kan je aan de slag met het leggen van het laminaat. Na het leggen van de laminaatvloer is de afwerking belangrijk. Kies je bijvoorbeeld voor een plakplint of een holle plint waar je snoeren in weg kan werken.

Lees van tevoren rustig onderstaande tips door en ga goed voorbereid aan de slag met het leggen van je kliklaminaat. Liever je laminaat laten leggen? Neem dan contact met ons op voor een gesprek.

Visgraat en Hongaarse punt inspiratie

Visgraat vloeren en vloeren gelegd in een Hongaarse punt zijn op dit moment erg geliefd, niet alleen in woningen maar ook in kantooromgevingen. De installatiepatronen vertonen duidelijke overeenkomsten, maar verschillen zeker ook van elkaar. Bekijk hier verschillende afbeeldingen ter inspiratie van visgraat en Hongaarse punt patronen.

Winkelwagen