Show Filters

Resultaat 1–12 van de 226 resultaten wordt getoond

Resultaat 1–12 van de 226 resultaten wordt getoond

Koop het perfecte tapijt voor jouw huis

Voor het kopen van het perfecte tapijt voor jouw huis, wil je eerst weten wat voor soort tapijt er allemaal bestaat. Er zijn verschillende soorten tapijt op de markt, zoals tapijttegels, vloerkleden of rollen voor een volledige bedekking van je vloer. Dit wordt ook wel brede loper genoemd. Een duidelijke trend vandaag de dag is tapijt in combinatie met een andere vloer. Een tapijt in je woonkamer of keuken, gelegd op een vloer van laminaat, PVC, vinyl of parket.

Wat is tapijt gemaakt?

Veel tapijten, net als veel van onze gordijnen, bestaan uit een mix van meerdere materialen. Zo biedt de mix van stofsoorten de look van wol zonder de nadelen van wol, zoals vatbaarheid voor vuil en slijtage. De meeste kleden bestaan uit polyamide, polyester, polypropyleen, wol en sisal. Dit maakt het tapijt sterk, vuil- en vochtbestendig en geeft het je voeten een comfortabel gevoel.

Welke soorten zijn er?

De laatste trend is een tapijt met een print van marmer. Visueel bijna niet te onderscheiden van het echte ding. Qua gevoel veel warmer en comfortabeler. Combineer dit tapijt in je interieur met materialen zoals hout, ijzer en wol en het zal je kamer een stoere, industriële look geven. Ga voor kleuren als taupe, wit en beige voor een “strandhuis-vibe. Kies grijsgroen, camouflagegroen, mintgroen of een botanische print voor het ‘terug naar de natuur’-effect. Op zoek naar modern? Kies voor zwart, beton grijs of een mix daarvan. Je kunt alle kanten op.

Tapijt op maat kopen

Heb je een speciale vorm of maatvloer? Dan is het handig om de exacte afmetingen van je kamer op te meten. Gebruik onze meet- en leghandleiding. Is het een trap? Meet dan ook de verticale delen (de treeplanken) en de diepte van de treeplanken (op de diepste plek gemeten) en de afronding van alle treeplanken. Neem de metingen mee naar de winkel. Onze medewerkers helpen je vervolgens bij het bepalen van het benodigde vierkante meters. Wil je liever geholpen worden met het meten of het liever door een professional laten doen? Ook dat is mogelijk.

Tapijt kopen en laten leggen

Kom naar een van onze winkels om verschillende tapijten in het echt te bekijken en neem wat vloerstalen mee naar huis. Je kunt ook online vloerstalen bestellen om rustig thuis te bekijken. Onze medewerkers staan je graag bij en gebruiken hun expertise om je te helpen bij het kiezen van een tapijt dat past bij je wensen, eisen en mogelijkheden!