Laminaat en vloerbedekking

Kun je een laminaat op een vloerbedekking leggen?

Je denkt misschien dat vloerbedekking een goede ondervloer voor laminaat is. Toch raden wij het af om laminaat over vloerbedekking te leggen. Het scheelt je misschien veel werk en geld, maar toch is het niet verstandig. Om je nieuwe laminaat zo lang mogelijk mooi te houden, kun je het beste gebruik maken van een stabiliserende ondervloer. In deze blog vind je hier meer informatie over.

Waarom moet je een ondervloer gebruiken bij het leggen van laminaat?

Een ondervloer beschermt de laminaatvloer en bovendien geeft het stabiliteit. Daarnaast werkt een ondervloer isolerend wat betreft vocht en temperatuur. Wij verkopen diverse ondervloeren. Zodoende is er voor elke situatie de juiste oplossing. Onze verkopers kunnen je hierbij helpen.

Wat zijn de voordelen van een ondervloer onder laminaat?

Ten eerste is het laminaat veel gemakkelijker te leggen. In tegenstelling tot vloerbedekking werk je op een volledig egale ondergrond. Dit is van groot belang voor de levensduur van je nieuwe vloer. Een ondervloer zorgt op een benedenverdieping dat je geen last hebt van optrekkend kou en vocht. Daarbij dempt een ondervloer het contactgeluid in de ruimte. Een ondervloer dempt het loopgeluid op een bovenverdieping, zodat je beneden veel minder geluiden van boven hoort. Zwevend leggen van laminaat en een gecertificeerde ondervloer dempen het geluid in een appartement of flat.

Waarom kan de oude vloerbedekking niet als ondervloer gebruikt worden?

Vloerbedekking heeft te veel veerkracht. Leg je hier een laminaat op, dan zal de vloer snel stukgelopen worden. Het laminaat heeft geen stabiele ondergrond, maar een verende ondergrond. Daarnaast zal in de oude vloerbedekking altijd vuil en stof achterblijven. Dit kan op den duur gaan stinken. Een vloerbedekking is een stofnest, waar huisstofmijt in voor kan komen.

Hoe leg je een laminaatvloer zodat deze mooi blijft liggen?

Een laminaat is eenvoudig te leggen. Op elke verpakking vind je een duidelijke leginstructie. Het is wel van groot belang om gebruik te maken van een geschikte ondervloer. Laminaat werk je netjes af door het monteren van plinten. Op onze site vind je duidelijkeleginstructies voor laminaat.

Meer inspiratie

moderne keuken met grijze vloeren
De prachtige vloertrends van 2022

Als het op vloeren aankomt, is niets zo tijdloos als de natuurlijke schoonheid van hout. Het is er al sinds mensenheugenis en zal nog vele jaren populair blijven. Maar, zoals bij elke trend, zijn er altijd nieuwe manieren om het in uw huis te integreren. Dit jaar zagen we een paar nieuwe trends die in 2022 nog populairder zouden kunnen worden:

DIY Laminaat leggen

Begin bij het begin, de juiste ondervloer. Na het kiezen en leggen van deze ondervloer kan je aan de slag met het leggen van het laminaat. Na het leggen van de laminaatvloer is de afwerking belangrijk. Kies je bijvoorbeeld voor een plakplint of een holle plint waar je snoeren in weg kan werken.

Lees van tevoren rustig onderstaande tips door en ga goed voorbereid aan de slag met het leggen van je kliklaminaat. Liever je laminaat laten leggen? Neem dan contact met ons op voor een gesprek.

Visgraat en Hongaarse punt inspiratie

Visgraat vloeren en vloeren gelegd in een Hongaarse punt zijn op dit moment erg geliefd, niet alleen in woningen maar ook in kantooromgevingen. De installatiepatronen vertonen duidelijke overeenkomsten, maar verschillen zeker ook van elkaar. Bekijk hier verschillende afbeeldingen ter inspiratie van visgraat en Hongaarse punt patronen.

Winkelwagen